arnhemse meisjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 12:06
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 140 celcius of gasstand 1. Leg aluminiumfolie op de bakplaat en smeer die in met boter, of smeer de bakplaat zo in met boter.
Bestrooi het werkvlak met kristalsuiker en rol het deeg over de suiker uit. Nog wat suiker erover heen strooien en verder uitrollen tot het heel dun is.
Steek er nu met een uitsteekvorm koekjes uit. De oorspronkelijke vorm is ovaal!
Leg de koekjes op de bakplaat en strooi er nog wat grove suiker over.
Bak de koekjes tot ze goudbruin zijn, ongeveer 30-40 minuten.
Aantal personen
40.00
Vertel iets leuks over dit recept
het beroemde koekje uit mijn woonplaats
Ingrediƫnten
  • 190 gram bloem
  • 1 dl melk
  • 4 druppels citroensap, zo nodig later meer, of scheutje uit knijpcitroen
  • 5 gram verse gist
  • 105 gram ongezouten boter (verdeeld in 5 stukjes
  • snufje zout
  • Het werkvlak bestrooien met grove kristalsuiker i.p.v. met bloem, je kunt ook suikerklontjes pletten met een deegroller
  • Leuke tips
    Op een rooster af laten koelen.

    Sorry ivoko hieronder maar ik ken de boeken van Roald Dahl niet
    Bereidingstijd
    30-60 min
    Keuken
    Regionaal
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    132963
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    Z
    Teller
    6275
    Waardering aantal
    1
    Waardering
    8
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    7
    Aantal reacties
    1
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Het deeg kan het beste een nachtje rusten, dan is het gemakkelijker te verwerken.

    Meng de bloem, de melk, het zout, citroensap en de gist goed dooreen.
    Klop met een elektrische mixer, op hoge snelheid een voor een de klontjes boter door het mengsel. Wikkel het deeg dan in plastic folie en laat het een nacht in de koelkast staan.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje