Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 140 celcius of gasstand 1. Leg aluminiumfolie op de bakplaat en smeer die in met boter, of smeer de bakplaat zo in met boter.
Bestrooi het werkvlak met kristalsuiker en rol het deeg over de suiker uit. Nog wat suiker erover heen strooien en verder uitrollen tot het heel dun is.
Steek er nu met een uitsteekvorm koekjes uit. De oorspronkelijke vorm is ovaal!
Leg de koekjes op de bakplaat en strooi er nog wat grove suiker over.
Bak de koekjes tot ze goudbruin zijn, ongeveer 30-40 minuten.
Bestrooi het werkvlak met kristalsuiker en rol het deeg over de suiker uit. Nog wat suiker erover heen strooien en verder uitrollen tot het heel dun is.
Steek er nu met een uitsteekvorm koekjes uit. De oorspronkelijke vorm is ovaal!
Leg de koekjes op de bakplaat en strooi er nog wat grove suiker over.
Bak de koekjes tot ze goudbruin zijn, ongeveer 30-40 minuten.
Aantal personen
40.00
Vertel iets leuks over dit recept
het beroemde koekje uit mijn woonplaats
Ingrediƫnten
Leuke tips
Op een rooster af laten koelen.
Sorry ivoko hieronder maar ik ken de boeken van Roald Dahl niet
Sorry ivoko hieronder maar ik ken de boeken van Roald Dahl niet
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
132963
Homepage ID
8427
Smaak
Z
Teller
6275
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het deeg kan het beste een nachtje rusten, dan is het gemakkelijker te verwerken.
Meng de bloem, de melk, het zout, citroensap en de gist goed dooreen.
Klop met een elektrische mixer, op hoge snelheid een voor een de klontjes boter door het mengsel. Wikkel het deeg dan in plastic folie en laat het een nacht in de koelkast staan.
Meng de bloem, de melk, het zout, citroensap en de gist goed dooreen.
Klop met een elektrische mixer, op hoge snelheid een voor een de klontjes boter door het mengsel. Wikkel het deeg dan in plastic folie en laat het een nacht in de koelkast staan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht