baklava

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 12:01
Bereidingswijze
1. De ongezouten boter smelten en door de olie roeren, hiermee het bladerdeeg bestrijken. De verschillende laagjes bladerdeeg ter grote van het bakblik uitrollen.

2. Als je een wat kleinere bakvorm gebruikt, kun je het deeg dubbel slaan. Een laagje deeg op de bodem van een bakblik of bakvorm leggen en goed aandrukken, met de olie-botermengsel bestrijken, dan de tweede laag bladerdeeg erop leggen.

3. Deze laag opnieuw invetten en er circa 3 eetlepels gehakte walnoten over verdelen. De volgende twee laagjes weer invetten en op iedere tweede laag circa 3 eetlepels fijngehakte walnoten leggen.

4. Op die manier doorgaan tot er geen deeg meer over is. De bovenste laag diagonaal met een scherp mes inkerven met een afstand tussen de lijnen van circa 4-5 centimeter.

5. In tegenovergestelde richting ook schuin inkerven, zodat er een wieberpatroon ontstaat.

6. In het midden van de oven op 175 graden circa 30 minuten bakken, daarna de temperatuur op 150 graden zetten en het gebak verder bakken tot het goudbruin is geworden.

7. Voor de siroop: De suiker ongeveer 5 minuten met water koken, honing en citroensap erdoor roeren en vervolgens heet over het notengebak gieten.

8. Het gebak met gehakte pistachenoten bestrooien.

Vertel iets leuks over dit recept
Notengebak, die iedereen wel kent uit de Griekse en turkse keuken
Ingrediƫnten
  • 250 gram ongezouten boter,
  • 5 eetlepels olie,
  • 600 gram diepvries bladerdeeg,
  • 375 gram fijngehakte walnoten,
  • 250 gram suiker,
  • 1 eetlepel honing,
  • 1 eetlepel citroensap,
  • 1 zakje fijngehakte pistachenoten.
  • Bereidingstijd
    30-60 min
    Keuken
    Grieks
    Soort gerecht / gang
    Nagerecht
    Recept ID
    132961
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    Z
    Teller
    332
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    5
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje