Bereidingswijze
Maak van de ingredienten m.u.v. de jam of marmelade een eenvoudig gistdeeg. Laat dit op een lauwwarme plaats 1 uur rijzen. Rol het daarna uit tot ongeveer 1 cm. dikte. Steek met een gladde steker van 7 cm. een even aantal rondjes uit het deeg. Leg de helft van het aantal rondjes op de werkbank en bestrijk de randen met eiwit. Maak met de duim in het midden een kuiltje en geef hier een lepel abrikozenjam of marmelade in. Leg op ieder plak een deksel en druk de randen goed aan. Laat de 'bollen' bedekt met een enigszins vochtige doek wederom een half uur rijzen. Verhit frituurvet of (beter nog) slaolie tot 180 graden C. En bak de bollen in 5 minuten aan iedere zijde gaar. Als het deeg goed gerezen is draaien de bollen zich vanzelf om. Neem de bollen uit het vet en laat ze op keuken papier uitlekken. Als ze bijna zijn bekoeld door fijne suiker halen of met poedersuiker bestrooien.
Vertel iets leuks over dit recept
de moeite waard om het zelf eens te proberen
Ingrediƫnten
Leuke tips
Zijn ze helemaal afgekoeld kunt je ook kiezen voor glazuur in de kleur die u zelf wilt
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
132959
Homepage ID
8427
Smaak
Z
Teller
410
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht