berliner bollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 11:56
Bereidingswijze
Maak van de ingredienten m.u.v. de jam of marmelade een eenvoudig gistdeeg. Laat dit op een lauwwarme plaats 1 uur rijzen. Rol het daarna uit tot ongeveer 1 cm. dikte. Steek met een gladde steker van 7 cm. een even aantal rondjes uit het deeg. Leg de helft van het aantal rondjes op de werkbank en bestrijk de randen met eiwit. Maak met de duim in het midden een kuiltje en geef hier een lepel abrikozenjam of marmelade in. Leg op ieder plak een deksel en druk de randen goed aan. Laat de 'bollen' bedekt met een enigszins vochtige doek wederom een half uur rijzen. Verhit frituurvet of (beter nog) slaolie tot 180 graden C. En bak de bollen in 5 minuten aan iedere zijde gaar. Als het deeg goed gerezen is draaien de bollen zich vanzelf om. Neem de bollen uit het vet en laat ze op keuken papier uitlekken. Als ze bijna zijn bekoeld door fijne suiker halen of met poedersuiker bestrooien.
Vertel iets leuks over dit recept
de moeite waard om het zelf eens te proberen
Ingrediƫnten
  • 600 gram bloem
  • 6 eieren
  • 50 gram gist
  • 1 dl. lauwe melk
  • zout
  • jam/marmelade
  • Leuke tips
    Zijn ze helemaal afgekoeld kunt je ook kiezen voor glazuur in de kleur die u zelf wilt
    Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    Duits
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    132959
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    Z
    Teller
    410
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    8
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje