kip in dragonroomsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 11:27
Bereidingswijze
Kip ontdoen van vet en door bloem, gekruid met peper, wentelen. In een pan met boter bruin bakken en filets op matig vuur 3 min. aanbraden; eenmaal keren. Uit de pan nemen en wegzetten. Prei in de pan doen, fruiten en bestrooien met de overgebleven bloem.

Wijn en bouillon toevoegen en al roerend aan de kook brengen; dragon toevoegen en zonder deksel 10 min. laten sudderen.

Kipfilets weer in de pan doen en zonder deksel 10-15 min. koken tot ze gaar zijn. Room toevoegen en serveren met dragontakjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept




Ingrediƫnten
4 kipfilets
50 g bloem
versgemalen peper
60 g boter
2 preien, in ringen gesneden
2,5 dl droge witte wijn
2,5 dl kippenbouillon
1,5 tl gedroogde dragon
60 ml room
verse dragon als garnering
Leuke tips
serveren met rijst.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
132956
Homepage ID
8861
Smaak
N
Teller
190
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
esmeralda