Dolmades

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/28/1999 - 23:54
Bereidingswijze
Gebruik je verse wijnbladeren, deze ca. 1 minuut in kokend water leggen, goed laten uitlekken en droogdeppen.
Alle ingredienten (behalve olie en citroensap) mengen. Proeven en op smaak afmaken.
Leg de wijnbladeren met de nerven naar boven op een vlakke ondergrond. De stelen afsnijden, ca. 2 el vulling op elk blad leggen en dit tot een worstvorm drukken. De zijkanten van het blad gedeeltelijk over de vulling vouwen en oprollen. De rolletjes met de naad naar beneden in een grote braadpan leggen. Olijfolie en citroensap erover gieten. Zoveel heet water erover gieten tot de rolletjes voor ca. de helft in water liggen. Leg er een bord op om de dolmades op hun plaats te houden. Met deksel op de pan ca. 40 min. zachtjes laten koken.
Vertel iets leuks over dit recept
Gevulde wijnbladeren.
Voor 6 - 8 personen
Ingrediƫnten
225 gr wijnbladeren (vers uit eigen tuin of uit blik), 180 gr. gekookte rijst, 8 lente-uitjes (fijngehakt), 1,5 el verse dille, 3 el verse munt, 1 el verse peterselie, 60 gr pijnboompitten, 60 gr krenten, 1,4 dl olijfolie, sap van 1 citroen, zout en peper.
Leuke tips
Warm (of koud voor een picknick) serveren met evt. schijfjes citroen, zwarte olijven en yoghurt.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
132944
Homepage ID
11495
Smaak
N
Teller
1774
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kan een dag van te voren. Bewaren in het kookvocht in de koelkast en (evt.) kort verwarmen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
olive