Gevulde Paprika'S

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/28/1999 - 23:41
Bereidingswijze
2 el olie verhitten en de uiten kort bakken. Vlees toevoegen en bakken tot het begint te bruinen. voeg de rest van de ingredienten voor de vulling toe en vul de paprika's. Doe de kapjes erop.
Zet de paprika's rechtop en dicht naast elkaar in een ovenschaal. Rest van de olie erover gieten en zoveel water toevoegen dat de paprika's er tot de helft in staan.
Laat ze 40-45 min. bakken onder regelmatig bedruipen. Haal de paprika's met en schuimspaan uit de schaal
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Paprika gevuld met lamsvlees en rijst.
Ingrediƫnten
4 middelgrote groene of rode paprika's (rode paprika's zijn wat zoeter van smaak), 225 gr lamsgehakt (of rundergehakt), 1,4 dl olijfolie, 1 uitje (fijngehakt), 1 el verse dille, 2 el verse koriander, 2 el citroensa0p, geraspte schil van een halve citroen, 60 gr. geraspte kaas, 120 gr. gekookte rijst, zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal.
Leuke tips
Je kunt de paprika's ook koud serveren als voorgerecht.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
132941
Homepage ID
11495
Smaak
N
Teller
928
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Paprika's wassen en in kokend water ca. 3 minuten blancheren. laten uitlekken en afkoelen.
De oven voorverwarmen op ca. 180 gr.C.
Een kapje van ca. 2,5 cm bij de steel afsnijden en zaden en zaadlijsten verwijderen. Aan de onderkant de paprika's bijsnijden zodat ze kunnen staan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
olive