sushi

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/28/1999 - 23:33
Bereidingswijze
Leeg een Nori vel op het matje. Bedek dit voor 3/4 met rijst met in het midden van de rijst wat reepjes kommer, peen en forel. Rol dit strak op en 10 minuten in koelkast laten rusten. Vervolgens in plakjes van omgeveer 2 centimeter snijden. Voor 4 personen totaal 4 rollen bereiden!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rijst gerold in zeewier met lekkere vuling.
Ingrediƫnten
1 zakje Sushi rijst,
1 pakje Nori (zeewier vellen),
4 Peentjes,
1 Komkommer,
1 ons Forelfilet,
1 lenteui
Hulpmiddelen & keukengerei
Sushi matje
Leuke tips
De plakjes op een ruime schaal en garneren met wat stukjes lenteui, en de overgebleven peen en komkommer reepjes. Plaats in het midden van de schaal een kommetje Ketjap om in te dopen...
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
132940
Homepage ID
10779
Smaak
N
Teller
9194
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
43
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de rijst totdat het water verdampt is en laat deze 10 minuten met gesloten deksel afkoelen. Snij intussen de peentjes, een stuk komkommer en de forelfilet in smalle strookjes
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
aat