Bloemkool Met Olijven

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/28/1999 - 23:28
Bereidingswijze
Olie verhitten en hierin de bloemkool 1 - 2 minuten bakken. Doe ze over op een schaal en bak de uiringen in de pan tot ze zacht zijn. Voeg dan water en citroensap toe, breng het aan de kook en doe de bloemkool weer terug in de pan. Kook deze beetgaar.
Doe de bloemkool over in een dekschaal en roer de tomatenpuree door het kookvocht. Laat het mengsel inkoken.
Olijven grof hakken, toevoegen en even laten meewarmen. Giet de saus over de bloemkool en strooi er de peterselie over.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 grote bloemkool, 4 el olijfolie, 1 ui in ringen gesneden, 1,4 dl water, sap van een halve citroen, 3 el tomatenpuree, zout en peper, 90 gr. zwarte olijven zonder pit, 2 el fijgehakte peterselie.
Leuke tips
Variatietips: voeg wat repen tomatenvruchtvlees toe. I.p.v. zwarte zijn ook groene olijven te gebruiken.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
132939
Homepage ID
11495
Smaak
N
Teller
708
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bloemkool schoonmaken en in middelgrote stukken snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
olive