Kip Met Olijven

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/28/1999 - 23:18
Bereidingswijze
Verhit de olie in een groet braadpan en voeg boter toe. Als het schuimt de kip er met het vel naar beneden in doen. Bruin beide zijden van de kip, bak de kip zonodig in twee keer.
keer de kip met de velkant naar boven en voeg knoflook, wijn, bouillon, zout en peper toe. Aan de kook brengen, deksel op de pan en boven een matig vuur 30-35 minuten laten sudderen.
Courgettes toevoegen en ca. 10 minuten laten koken. Zijn kip en courgettes gaar, dan de olijven erbij doen en even laten doorwarmen. Voeg de peterselie toe en serveer het gerecht in een grote (voorverwarmde) schaal.
Vertel iets leuks over dit recept
Gebakken kip met olijven en courgette.
Voor 4 - 6 personen.
Ingrediƫnten
1,5 kg kip in stukken, 2 el olijfolie, 2 el boter, 1 teentje knoflook uit de knijper, 1,4 dl witte wijn, 1,4 dl kippebouillon, zout en peper, 2 el fijgehakte peterselie, 20 ontpitte zwarte en groene olijven, 4 kleine courgettes in stukjes van 1,25 cm.
Leuke tips
Met witte rijst of pasta en een tomatensalade.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
132938
Homepage ID
11495
Smaak
N
Teller
340
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
olive