Gebakken Aubergines Met Tzatziki

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/28/1999 - 23:09
Bereidingswijze
Aubergine en komkommer met water afspoelen om het zout te verwijderen. Aubergine droogdeppen met keukenpapier. Overtollig vocht uit de komkommer knijpen (tussen 2 borden).
Voor de tzatsiki olie en azijn goed mengen en de knoflook toevoegen. Yoghurt erdoor roeren en de uitgelekte komkommer en gehakte munt toevoegen. Garneren met blaadjes munt.
Zout en peper met de bloem bedekken en de aubergineschijven door dit mengsel wentelen. Verhit de olie tot ca. 180 gr.C. in een koekepan en bak hierin een paar schijven tegelijk. Met een schuimspaan eruit nemen en op keukenpapier laten uitlekken. Beetje zout erover strooien.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gebakken aubergine met een heerlijke frisse saus van komkommer, knoflook en yoghurt
Ingrediƫnten
4 kleine of 2 middelgrote aubergines, 60 gr. bloem, zout en peper, plantaardige olie om in te frituren.
Voor de tzatziki: 1/4 komkommer - fijngehakt of geraspt, zout en peper, 1 el. olijfolie, 1 tl wijnazijn, 1 teentje knoflook uit de knijper, 1,4 dl yoghurt, 2 tl versgehakte munt, hele blaadjes munt voor de garnering
Leuke tips
Serveer de aubergine op aparte borden of een grote schaal. Geef de tzatziki er apart bij.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
132937
Homepage ID
11495
Smaak
N
Teller
4288
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Aubergines wassen en drogen. In plakken van 5 mm dik snijden en de zijkanten lichtjes inkerven met een scherp mes. Beide zijden bestooien met zout en 30 min. laten uitlekken in een vergiet of op keukenpapier.
De komkommer met en beetje zout in een vergiet laten uitlekken. Leg er een bord op.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
olive