Gehaktbrood

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/28/1999 - 22:56
Bereidingswijze
pel en snipper de ui. maak de paprika schoon
en snijd hem in piepkleine stukjes. Hak de hazelnoten fijn. Doe het gehakt, de ui, de paprika, de koffieroom, het zakje kruiden, het paneermeel, de paprikapoeder en de bieslook in een kom en meng alles met een vork goed door. Vet een cakevorm in met boter en vul hem met het gehaktmengsel. Strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Dek de vorm af met aluminiumfolie en prik er met een vork gaatjes in, zodat de stoom kan ontsnappen. bak het brood in de voorverwarmde oven in ca 1 uur gaar. Neem na 40 minutenhet folie van de vorm en giet het vet uit de vorm. verdeel dan de kaas en de noten erover en laat het brood in de rest van de oventijd bruin en gaar worden. Neem het brood uit de oven en laat het gehaktbrood 10 minuten rusten.
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
1 kleine ui
1 kleine groene paprika
40 gr. blanke hazelnoten
800 gr. rundergehakt
2 eieren
? dl koffieroom
4 el paneermeel
1 zakje gehaktkruiden
? el paprikapoeder
3 el fijngeknipte bieslook
peper
zout
boter om in te vetten
50 gr geraspte kaas, belegen.
Leuke tips
Serveer het in plakken gesneden gehaktbrood met een tomatensaus. lekker met gekookte aardappelen en bloemkool.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
132936
Homepage ID
9638
Smaak
P
Teller
544
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor tot 200 graden C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bianca_b