Appeltaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/28/1999 - 22:27
Bereidingswijze
Schil de appels, verwijder klokhuizen en snijd ze in dunne plakjes. Vermengen met citroensap, rozijnen, kaneel en suiker. Verwarm de oven voor op 200 gr. C. Rol het deeg uit en bekleed er de bodem en rand van de springvorm mee. Houd wat deeg achter voor het vlechtwerk en snijd dit in smalle repen. Prik de bodem op verschillende plaatsen met en vork in. Verdeel de appels in de taartbodem. Klop de eieren los met de melk, suiker en custard en schenk het mengsel over de appels.Maak een vlechtwerk van het resterende deeg. Bak de appeltaart 50-60 min. op de tweede richel van onder af. (Als het te hard gaat afdekken met alu-folie). Laat de taart eerst wat afkoelen in de vorm en laat hem op een taartrooster helemaal koud worden.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Simpele appeltaart die iedereen lekker vindt!
Ingrediƫnten
DEEG: 300 gr. bloem, 200 gr. boter, 175 gr. suiker, 1 ei, (geraspte schil van 1 citroen),VULLING: 1 kg. zure appels, citroensap, 50 gr. rozijnen, 50 gr. suiker, 3/4 theelepel gemalen kaneel, 2 eieren, 3 el. melk, 1 el. suiker, 1 el. custardpoeder.
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm, deegroller, kom (2x), schaaltje.
Leuke tips
Deeg uitrollen doe ik tussen 2 grote vellen plasticfolie: nooit meer last van plakkend deeg aan je roller of ondergrond!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
132934
Homepage ID
12847
Smaak
Z
Teller
5919
Waardering aantal
3
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
43
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kneed de gezeefde bloem t.m. de citroenschil door elkaar. Laat het deeg togedekt 2 uur in de koelkast rusten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
cheesy