Sukiyaki

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/28/1999 - 22:06
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
+/- 12 ons rosbief
1/4 liter kipbouillon (4 tabletten)
1/4 liter Ketjab Medja No.1
1/4 liter droge sherry
olijfolie
1/2 chinese kool
3 winterpenen
4 preien
3 grote uien
6 bleekselderij
4 ons tauge
bos peterselie
bos selderij
bakje champignons
1/4 literblik bambooshoots (vocht ook in pan)
4 ons veldsla (indien niet leverbaar, spinazie kan ook)
rijst
eieren
sake(rijstewijn)
wijn
Leuke tips
Door wat vocht van de sukiyaki door de rijst te doen is het wat makkelijker met "stokjes" te eten.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
132929
Homepage ID
17793
Smaak
N
Teller
450
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Olijfolie in de pan om dunne vliesjes rosbief in +/- 5 minuten aan te braden.
Hierna gaat men de groente in dezelfde pan toevoegen.
Voor men de hardere groente in de pan toevoegt, zorgen dat er voldoende vocht in de pan zit.
Constant blijven roeren.
De rest is vrij simpel, eerst de harde groente in de pan en dan de zachte.

Rijst koken en separaat op tafel zetten.

De ongekookte eieren zo op tafel zetten.

De bedoeling is dat men aan tafel wat Sukiyaki op zijn bord doet.
Hiervan neemt men wat tussen zijn "stokjes" en doopt dit in zijn kom met rauwe ei voordat hij het opeet.
Ondertussen kan men ook de droge rijst uit een aparte kom met "stokjes" opeten.

Dit gecombineerd met sake en wijn, hmmmm!
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
fvl