Bereidingswijze
Oven voorverwarmen tot 150 graden.
Kneed alle ingrediƫnten door elkaar.
ls het deeg te droog is eventueel nog een klein scheutje melk toevoegen.
ls het deeg plakt nog wat bloem erbij. (Er mag niets meer aan je handen of aan de keukenmachine kleven).
Het deeg uitrollen tot een lap van plm. 1 cm. dikte.
Amandelen erover verdelen.
Eidooier los kloppen.
Deeg bestrijken met eidooier.In het midden van de voorverwarmde oven plm. 1 uur bakken.
Als het deeg is afgekoeld in stukken verdelen en smikkelen maar.
Kneed alle ingrediƫnten door elkaar.
ls het deeg te droog is eventueel nog een klein scheutje melk toevoegen.
ls het deeg plakt nog wat bloem erbij. (Er mag niets meer aan je handen of aan de keukenmachine kleven).
Het deeg uitrollen tot een lap van plm. 1 cm. dikte.
Amandelen erover verdelen.
Eidooier los kloppen.
Deeg bestrijken met eidooier.In het midden van de voorverwarmde oven plm. 1 uur bakken.
Als het deeg is afgekoeld in stukken verdelen en smikkelen maar.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dikke speculaas gaat er altijd in. Deze is heel veel lekkerder dan uit de winkel en zo klaar.
Ingrediƫnten
300 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram roomboter
2 flinke eetlepels speculaaskruiden
1 theelepel zout
150 gram donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel melk
Garnering:
plm. 50 gram gepelde amandelen
1 eidooier
200 gram roomboter
2 flinke eetlepels speculaaskruiden
1 theelepel zout
150 gram donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel melk
Garnering:
plm. 50 gram gepelde amandelen
1 eidooier
Hulpmiddelen & keukengerei
Eventueel keukenmachine (kan ook met de handen) - bakpapier of bakmatje
Leuke tips
Altijd lekker!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1321396
Homepage ID
886977
Smaak
Z
Teller
43154
Bron
Aangepast recept uit een heel oud boek
Drank
Uit
Bookmarked
179
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid