Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
verwarmd de oven op 175 graden
kneed in een kom het meel de suiker boter en speculaaskruiden,melk en een mespunt zout.,verpakt het deeg in plastick folie en laat het een half uur rusten in de koelkast.verdeel elk deel in 12 gelijke stukjes.
duw 12 stukjes deeg in de muffinvorm.maakt een klein kuiltje in het middenvan het deeg, en leg hierin het amandelspijs, druk er dan de andere stukjes meel erboven op.besprijk het met uitgeklopte ei en bestrooi met amandel.
kneed in een kom het meel de suiker boter en speculaaskruiden,melk en een mespunt zout.,verpakt het deeg in plastick folie en laat het een half uur rusten in de koelkast.verdeel elk deel in 12 gelijke stukjes.
duw 12 stukjes deeg in de muffinvorm.maakt een klein kuiltje in het middenvan het deeg, en leg hierin het amandelspijs, druk er dan de andere stukjes meel erboven op.besprijk het met uitgeklopte ei en bestrooi met amandel.
Ingrediƫnten
300 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr. donkerbruine basterdsuiker.
225 gr. boter
15 gr. speculaaskruiden
3 el melk
300 gr amandelspijs(kant en klaar)
1 ei losgeklopt
blanke amandelen
200 gr. donkerbruine basterdsuiker.
225 gr. boter
15 gr. speculaaskruiden
3 el melk
300 gr amandelspijs(kant en klaar)
1 ei losgeklopt
blanke amandelen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1320716
Homepage ID
1024114
Smaak
Z
Teller
1431
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid