Bereidingswijze
oven verwarmen op 220°C (hetelucht 200°C)
Leg bakpapier op een bakplaat
Snijd ieder plakje bladerdeeg doormidden en besmeer het deeg met tomatenketchup. Leg het bladerdeeg op de bakplaat
Halveer de worstjes in de lengte en leg op ieder deeglapje een half worstje. Vouw de deeglapjes aan beide kanten samen tot een bootje
Bestrooi de bootjes met de kaas de bakplaat midden in de oven te schuiven. Het duurt ongeveer 20 minuten om de bootjes knapperig en goudbruin te bakken
Ondertussen kun je de piratenvlaggen en zeilen van gekleurd en wit papier maken
Plak de vlaggetjes om de prikkers en steek in elk bootje een piratenvlag.
Leg bakpapier op een bakplaat
Snijd ieder plakje bladerdeeg doormidden en besmeer het deeg met tomatenketchup. Leg het bladerdeeg op de bakplaat
Halveer de worstjes in de lengte en leg op ieder deeglapje een half worstje. Vouw de deeglapjes aan beide kanten samen tot een bootje
Bestrooi de bootjes met de kaas de bakplaat midden in de oven te schuiven. Het duurt ongeveer 20 minuten om de bootjes knapperig en goudbruin te bakken
Ondertussen kun je de piratenvlaggen en zeilen van gekleurd en wit papier maken
Plak de vlaggetjes om de prikkers en steek in elk bootje een piratenvlag.
Afbeelding
Ingrediënten
10 plakjes diepvriesbladerdeeg
4 eetlepels tomatenketchup
10 knakworstjes (Super)
100 g geraspte jonge kaas
gekleurd papier
1 vel wit papier
20 houten prikkers
lijmstift
schaartje
Extra nodig: bakpapier
4 eetlepels tomatenketchup
10 knakworstjes (Super)
100 g geraspte jonge kaas
gekleurd papier
1 vel wit papier
20 houten prikkers
lijmstift
schaartje
Extra nodig: bakpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1320257
Homepage ID
1353049
Smaak
A
Teller
1134
Bron
super de boer
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid