Bereidingswijze
Laat tot gebruik in de koelkast.
Om te garneren rasp je chocoladeletter boven de glazen en/of leg je er een paar chocolade kruidnootjes op
Om te garneren rasp je chocoladeletter boven de glazen en/of leg je er een paar chocolade kruidnootjes op
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijk sint toetje variatie op tiramisu
Ingrediƫnten
ca 20 speculaasjes
300 ml room
doosje mascarpone (250gr)
2 grote eetl suiker
2 zakjes vanillesuiker
6-8 eetl Speculaaslikeur (Zuidam) of amaretto
1 eetlepel speculaaskruiden(optioneel)
voor de garnering:
chocoladeletter en/of chocolade kruidnoten
300 ml room
doosje mascarpone (250gr)
2 grote eetl suiker
2 zakjes vanillesuiker
6-8 eetl Speculaaslikeur (Zuidam) of amaretto
1 eetlepel speculaaskruiden(optioneel)
voor de garnering:
chocoladeletter en/of chocolade kruidnoten
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1320108
Homepage ID
1353049
Smaak
A
Teller
2200
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verbrokkel de speculaasjes.
Roer de Mascarpone los met de likeur en de speculaaskruiden, als je een beetje pit in je toetje wilt. Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker bijna stijf. Spatel de mascarpone door de room. Voeg evt nog wat likeur toe.
verdeel 2/3 van de speculaasstukjes over de glazen. Doe hierop een stevige laag mascarpone-room-mengsel. Verdeel nu de rest van het speculaas kruim over de glazen en dek af met de rest van de Mascarpone-room
Roer de Mascarpone los met de likeur en de speculaaskruiden, als je een beetje pit in je toetje wilt. Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker bijna stijf. Spatel de mascarpone door de room. Voeg evt nog wat likeur toe.
verdeel 2/3 van de speculaasstukjes over de glazen. Doe hierop een stevige laag mascarpone-room-mengsel. Verdeel nu de rest van het speculaas kruim over de glazen en dek af met de rest van de Mascarpone-room
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid