Chocoladepepernoten met honing, stroop en amandelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/02/2007 - 16:34
Bereidingswijze
Bekleed het bakplaten met bakpapier. Meng honing, stroop, suiker en boter in een kleine pan. Breng op middelhoog vuur aan de kook en roer daarbij af en toe door.
Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Zeef bloem, cacaopoeder, bakpoeder, soda, specerijen en vierde tl zout in een grote kom. Roer amandelen,rasp en schil er goed door. Maak een kuiltje in het midden. Schenk hierin het honingmengsel en de eieren en meng goed.
Zet het mengsel afgedekt 2 uur in de koelkas. Verwarm de oven op 180 graden. Maak van afgestreken eetlepel deeg balletjes. Leg die met wat tussenruimte op de bakplaten. Bak ze in circa 12/15 minuten lichtbruin en stevig. Laat op een rooster afkoelen.
Doe voor de garnering de chocolade in een hittebestendige kom. Breng een pan met water aan de kook en neem van het vuur. Zet de kom op de pan, waarbij de bodem het water niet mag raken. Roer af en toe door totdat de chocolade is gesmolten. Doop de bovenkant van de koekjes in de chocolade )tot aan de bodem', laat overtollige chcolade eraf lopen en laat op bakpapier hard worden.

Afbeelding
Chocoladepepernoten met honing, stroop en amandelen
Aantal personen
65.00
Vertel iets leuks over dit recept
De sint maakt ze niet zo lekker helaas. Leuk om deze met de kinderen te gaan maken.
Ingrediƫnten
200 ml honing
100 ml stroop
150 gr lichtbruine basterdsuiker
150 gr ongezouten boter
500 gr bloem
60 gr cacaopoeder
1 tl bakpoeder
half tl dubbelkoolzure soda
1 tl witte peper
1 tl kaneel
half tl nootmuskaat
100 gr blanke amandelen, fijngehakt
1 tl citroensap
50 gr gekonfijte schil
2 eieren, losgeklopt
300 gr pure chocolade, fijngehakt

Hulpmiddelen & keukengerei
oven
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1319972
Homepage ID
928843
Smaak
Z
Teller
992
Bron
Het complete kerst kookboek
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven op 180 graden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marianneoud
Gelegenheid