Bereidingswijze
Verwarm de melk met de room tot het bijna kookt. Klop in de tussentijd de eierdooiers met koekkruiden en suiker licht en schuimig en week de gelatine in koud water. Schenk de melk over de eieren, roer goed en zet de pan opnieuw op het vuur. Hou het vuur halfhoog, anders gaat het te snel. Roer tot de custard dik begint te worden, draai daarna het vuur uit en los de gelatine er in op. Laat de custard afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de slagroom lobbig en roer deze door de afgekoelde custard. Zet dit mengsel 20 minuten in de koelkast tot het wat op is gesteven. Maal/stamp/wrijf de kruidnoten tot grof kruim en roer deze door de pudding. Verdeel de pudding over 4 ingevette vormpjes en laat de pudding 3 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm voor de saus alle ingrediƫnten, behalve de koffie, in een pannetje en roer tot de suiker is opgelost. Breng het daarna aan de kook en laat het 5 minuten op halfhoog vuur pruttelen, zonder deksel. De koffie erdoor roeren en aflaten koelen.
Los de puddinkjes door ze 10-20 tellen in heet water te dompelen, schep over elk puddinkje 1 el saus en laat de saus wat naar beneden druipen voor je ze serveert.
Klop de slagroom lobbig en roer deze door de afgekoelde custard. Zet dit mengsel 20 minuten in de koelkast tot het wat op is gesteven. Maal/stamp/wrijf de kruidnoten tot grof kruim en roer deze door de pudding. Verdeel de pudding over 4 ingevette vormpjes en laat de pudding 3 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm voor de saus alle ingrediƫnten, behalve de koffie, in een pannetje en roer tot de suiker is opgelost. Breng het daarna aan de kook en laat het 5 minuten op halfhoog vuur pruttelen, zonder deksel. De koffie erdoor roeren en aflaten koelen.
Los de puddinkjes door ze 10-20 tellen in heet water te dompelen, schep over elk puddinkje 1 el saus en laat de saus wat naar beneden druipen voor je ze serveert.
Afbeelding
Vertel iets leuks over dit recept
Als je dit toetje voor kinderen maakt zou je er voor kunnen kiezen de koffie achterwege te laten. Als kind hield ik niet zo van de smaak van koffie, ik vond het veel te bitter en ik kan me zo indenken dat er meer zijn die daar niet zo van houden...Inmiddels maak je me heel blij met toetjes/koekjes/gebakjes met koffiesmaak.
Ingrediƫnten
*2 dl melk
*1 dl slagroom
*3 eierdooiers
*4 el bruine basterdsuiker
* 1 tl koekkruiden of speculaaskruiden
* 4 blaadjes gelatine
* 2 dl slagroom
* 50 gr kruidnootjes
de saus
* 75 gr bruine basterdsuiker
* 60 gr boter
* 80 ml slagroom
* 1 tl vanillesuiker
* krap 1/4 tl oplosespresso
*1 dl slagroom
*3 eierdooiers
*4 el bruine basterdsuiker
* 1 tl koekkruiden of speculaaskruiden
* 4 blaadjes gelatine
* 2 dl slagroom
* 50 gr kruidnootjes
de saus
* 75 gr bruine basterdsuiker
* 60 gr boter
* 80 ml slagroom
* 1 tl vanillesuiker
* krap 1/4 tl oplosespresso
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1319920
Homepage ID
864325
Smaak
Z
Teller
993
Bron
www.foodbgood.com
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid