klaaskoeken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/26/2007 - 16:46
Bereidingswijze
maak een kuiltje in de bloem en doe daar de opgeloste gist in,voeg al kneden de zachte boter,de suiker en de eieren toe en de lauwe melk tot je een mooi glad deeg bekomt dat niet aan de handen kleeft,ongeveer7minuten goed kneden.maak er een bal van en laat het deeg ongeveer 30 min rijzen onder een handdoek.
Dan het deeg terug platdrukken en luchtig samenvouwen.Opnieuw een kleine 10min laten rijzen.dan het deeg uitrollen tot een dikte van ongeveer 1cm en de vormen uitdrukken.
De koeken op de ovenplaat leggen en ongeveer 35 min laten rusten.
ondertussen de oven voorverwarmen op 200gr.
De koeken bestrijken met eigeel en ongeveer 15 min laten bakken op 180 gr
zet een tas met water in de oven voor verdamping.
Vertel iets leuks over dit recept
een lekker recept van sinterklaaskoeken.Dit is een specialiteit van West Vlaanderen .Het zijn geen koeken zoals het woord zelf laat vermoeden maar lekkere kleine gesuikerde broodjes .
Ingrediƫnten
600gr witte bloem-50gr verse gist of 30gr gedroogde gist-200mlmelk-80gr zachte boter -80gr suiker-1pakje vanillesuiker(volgens smaak)-1ei +2eierdooiers(een weinig overhouden om de koeken te bestrijken)
er mag ook een weinig zout bij(1koffielepel )en kaneel voor de liefhebbers.
Hulpmiddelen & keukengerei
figuurtjesvorm+
1 tas water in de oven zetten voor verdamping
Leuke tips
lekker als ontbijt of vier uurtje
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1319076
Homepage ID
1299493
Smaak
A
Teller
12785
Bron
recept gekregen van mijn buurman
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
de eierdooiers en geheel ei samen mengen.
boter wat laten zacht worden.De verse gist oplossen in een weinig lauw water.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sjoekke
Gelegenheid