Pindasaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/11/1999 - 15:38
Bereidingswijze
Doe de pindakaas in een steelpannetje en voeg daarbij alle ingredienten. (nog niet teveel melk in het begin want anders heb je kans dat je zo'n dun sausje krijgt) Roer dit tot je een mooie egale saus van de gewenste dikte hebt en proef even of je de smaak lekker vindt Eventueel nog wat van 't een of ander bijvoegen. Zet de pan nu op een laag vuur en laat de saus langzaam heet worden. Wel constant blijven roeren anders brandt je pan zo aan. Wanneer je de saus te dik vindt melk (of water) bijvoegen tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Nog even naproeven en dan maar smullen.
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker over Sate, Nasi, Gado Gado etc.
Ingrediƫnten
*pindakaas met nootjes, *ketjap, *melk, *gembersiroop, *pepertje, *knoflook, *sjalotje, *klein beetje citroensap, *djahe, *djinten, *ketoembar, *ve-tsin, *laos
Hulpmiddelen & keukengerei
Vijzel
Leuke tips
Over de sate met wat gebakken uitjes.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
131887
Homepage ID
2070
Smaak
P
Teller
187
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Wrijf in de vijzel het sjalotje, het pepertje en de knoflook met een beetje ketjap fijn.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smulpaapje