Bereidingswijze
- Bakmeel, suiker,speculaaskruiden en zout door elkaar roeren.
- Koude boter toevoegen en met een mes tot kleine stukjes snijden.
- Met een koele hand tot een soepele deegbal kneden.
- Afdekken met folie en in de koelkast minstens een half uur laten opstijven.
- Springvorm van 24 cm invetten.
- Als het deeg gekoeld is dit met droge bebloemde de vingers in de springvorm drukken.
- Amandelspijs vermengen met een half losgeklopt ei en in plakjes snijden en bovenop het deeg leggen
- Appelpartjes met de bolle kant naar boven in de spijs drukken.
- Onder in de oven in ongeveer 50 minuten gaar bakken.
- In een pannetje de jam verwarmen en de taart ermee bestrijken.
- Als versiering het amandelschaafsel erover strooien.
- Koude boter toevoegen en met een mes tot kleine stukjes snijden.
- Met een koele hand tot een soepele deegbal kneden.
- Afdekken met folie en in de koelkast minstens een half uur laten opstijven.
- Springvorm van 24 cm invetten.
- Als het deeg gekoeld is dit met droge bebloemde de vingers in de springvorm drukken.
- Amandelspijs vermengen met een half losgeklopt ei en in plakjes snijden en bovenop het deeg leggen
- Appelpartjes met de bolle kant naar boven in de spijs drukken.
- Onder in de oven in ongeveer 50 minuten gaar bakken.
- In een pannetje de jam verwarmen en de taart ermee bestrijken.
- Als versiering het amandelschaafsel erover strooien.
Afbeelding
Vertel iets leuks over dit recept
De heerlijkste taart die ik ken
Ingrediƫnten
- 200 gram zelfrijzend bakmeel,
- 150 gram bruine basterdsuiker,
- 150 gram koude boter,
- 1 eetlepel speculaaskruiden,
- 4 stevige appels (+halve citroen, scheutje rum, 1 eetl. bruine suiker, 2 eetl. custardpoeder en kaneel),
- 1 zakje amandelschaafsel,
- 1 pakje amandelspijs(300 gram),
- half losgeklopt ei,
- 4 eetlepels abrikozenjam of marmelade,
- snufje zout.
- 150 gram bruine basterdsuiker,
- 150 gram koude boter,
- 1 eetlepel speculaaskruiden,
- 4 stevige appels (+halve citroen, scheutje rum, 1 eetl. bruine suiker, 2 eetl. custardpoeder en kaneel),
- 1 zakje amandelschaafsel,
- 1 pakje amandelspijs(300 gram),
- half losgeklopt ei,
- 4 eetlepels abrikozenjam of marmelade,
- snufje zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
- oven,
- beslagkom,
- springvorm van 24 cm
- beslagkom,
- springvorm van 24 cm
Leuke tips
Met slagroom
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1318862
Homepage ID
1327316
Smaak
Z
Teller
1733
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Appels schillen en in 8 partjes snijden.
- Bolle kant van de appel met een vork inkerven.
- Pers een halve citroen uit en sprenkel het sap over de appels.
- Voeg 1 eetl. bruine suiker, scheutje rum, 2 eetl. custardpoeder en kaneel toe en laat hierin de appel marineren.
- In een droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren.
- Over voorverwarmen op 175 graden.
- Bolle kant van de appel met een vork inkerven.
- Pers een halve citroen uit en sprenkel het sap over de appels.
- Voeg 1 eetl. bruine suiker, scheutje rum, 2 eetl. custardpoeder en kaneel toe en laat hierin de appel marineren.
- In een droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren.
- Over voorverwarmen op 175 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid