Bereidingswijze
- Muffinvorm met bloem bestuiven
- In een grote beslagkom de bloem mengen met het bakpoeder, basterdsuiker, speculaaskruiden en mespuntje zout
- Boter met stroop in de magnetron in 20 sec. laten smelten
- botermengsel met ei door de melk roeren en dit weer met een vork door de bloem roeren
- Beslag in de muffinvorm scheppen
- Amandelspijs in langwerpige stukjes van 1 bij 1 cm snijden en deze in het midden van de muffins drukken (tot de bodem)
- Bovenop de spijs een amandel drukken
- De muffins in 20-25 min. in de oven bruin en gaar bakken
- Af laten koelen
- In een grote beslagkom de bloem mengen met het bakpoeder, basterdsuiker, speculaaskruiden en mespuntje zout
- Boter met stroop in de magnetron in 20 sec. laten smelten
- botermengsel met ei door de melk roeren en dit weer met een vork door de bloem roeren
- Beslag in de muffinvorm scheppen
- Amandelspijs in langwerpige stukjes van 1 bij 1 cm snijden en deze in het midden van de muffins drukken (tot de bodem)
- Bovenop de spijs een amandel drukken
- De muffins in 20-25 min. in de oven bruin en gaar bakken
- Af laten koelen
Afbeelding
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke muffins voor deze tijd en zo klaar
Voor ongeveer 17 stuks.
Muffinvorm Evt. Papieren vormpjes hier weer in; vind ik makkelijker
Voor ongeveer 17 stuks.
Muffinvorm Evt. Papieren vormpjes hier weer in; vind ik makkelijker
Ingrediƫnten
* 300 gram bloem
* 1 zakje bakpoeder
* 175 gram donkerbruine basterdsuiker
* 2 eetlepels speculaaskruiden
* 75 gram (room) boter
* 5 eetlepels stroop
* 1 ei, losgeklopt
* 200 ml. halfvolle melk
* pakje amandelspijs (Baukje)
* hele amandelen om mee te garneren
* 1 zakje bakpoeder
* 175 gram donkerbruine basterdsuiker
* 2 eetlepels speculaaskruiden
* 75 gram (room) boter
* 5 eetlepels stroop
* 1 ei, losgeklopt
* 200 ml. halfvolle melk
* pakje amandelspijs (Baukje)
* hele amandelen om mee te garneren
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Beslagkom
Beslagkom
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1318861
Homepage ID
1327316
Smaak
Z
Teller
9652
Drank
Uit
Bookmarked
110
Aantal reacties
10
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 175C
Hete lucht oven; iets kortere baktijd en minder heet (160C)
Hete lucht oven; iets kortere baktijd en minder heet (160C)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid