SPECULAASMUFFINS MET AMANDELSPIJS

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/25/2007 - 11:26
Bereidingswijze
- Muffinvorm met bloem bestuiven
- In een grote beslagkom de bloem mengen met het bakpoeder, basterdsuiker, speculaaskruiden en mespuntje zout
- Boter met stroop in de magnetron in 20 sec. laten smelten
- botermengsel met ei door de melk roeren en dit weer met een vork door de bloem roeren
- Beslag in de muffinvorm scheppen
- Amandelspijs in langwerpige stukjes van 1 bij 1 cm snijden en deze in het midden van de muffins drukken (tot de bodem)
- Bovenop de spijs een amandel drukken
- De muffins in 20-25 min. in de oven bruin en gaar bakken
- Af laten koelen
Afbeelding
SPECULAASMUFFINS MET AMANDELSPIJS
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke muffins voor deze tijd en zo klaar
Voor ongeveer 17 stuks.
Muffinvorm Evt. Papieren vormpjes hier weer in; vind ik makkelijker
Ingrediƫnten
* 300 gram bloem
* 1 zakje bakpoeder
* 175 gram donkerbruine basterdsuiker
* 2 eetlepels speculaaskruiden
* 75 gram (room) boter
* 5 eetlepels stroop
* 1 ei, losgeklopt
* 200 ml. halfvolle melk
* pakje amandelspijs (Baukje)
* hele amandelen om mee te garneren
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Beslagkom
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1318861
Homepage ID
1327316
Smaak
Z
Teller
9652
Waardering aantal
4
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
110
Aantal reacties
10
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 175C
Hete lucht oven; iets kortere baktijd en minder heet (160C)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Christa_Beldman
Gelegenheid