Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180 ºC. Bladerdeegplakjes op met bloem bestoven werkvlak laten ontdooien. Amandelspijs met appelsap los prakken met vork. Appels schillen en in 4 parten snijden. Klokhuis verwijderen, parten in dunne schijfjes snijden. Deegplakjes met deegroller wat dunner uitrollen. Uit elk plakje deeg met rond schoteltje een cirkel snijden. Rondjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen, deegbodem met vork inprikken. Spijs over bodems verdelen, deegrand (ca. 1 cm) vrijlaten. Appelschijfjes over deegcirkels verdelen. Amandelschaafsel erover verdelen. Bestrooien met kaneel en suiker. Boter in vlokjes over appeltaartjes verdelen. Appeltaartjes in midden van oven in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar bakken.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker en makkelijk te maken
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
100 g amandelspijs
3 eetlepels appelsap
2 appels (Elstar)
1 theelepel kaneel
1 eetlepel suiker
1 zakje amandelschaafsel (45 g)
50 g koude boter
bloem om te bestuiven
100 g amandelspijs
3 eetlepels appelsap
2 appels (Elstar)
1 theelepel kaneel
1 eetlepel suiker
1 zakje amandelschaafsel (45 g)
50 g koude boter
bloem om te bestuiven
Leuke tips
ook lekker met peertjes of met bolletje roomijs
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1316796
Homepage ID
1353049
Smaak
A
Teller
669
Bron
ah
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid