sint en piet speculaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/07/2007 - 11:27
Bereidingswijze
Kneed met koele handen of in de keukenmachine (je kunt hiervoor gewoon het mes in de keukenmachine gebruiken) de bloem, de boter, de basterdsuiker, de speculaaskruiden, 2 eetlepels water en een theelepel zout tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol daarop met een deegroller het deeg uit tot een plak van zo'n centimeter dik. Druk met de koekvormen poppetjes uit het deeg. Snijd nu voor de pieten pietenmutsen uit, voor de sinterklazen mijters en habijten (jurken). Plak ze op de koekmannetjes met wat warm water. Leg de koekmannetjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in 10-15 minuten goudbruin.
Maak de glazuren zacht volgens de aanwijzingen op de verpakking. Versier de speculaaspoppetjes met het gekleurde glazuur en verander ze in echte sint- en pietspeculaasjes
Afbeelding
sint en piet speculaas
Ingrediënten
300 g bloem, gezeefd (+ 1 el om aanrecht mee te bestuiven)

150 g koude boter, in blokjes

150 g bruine basterdsuiker

2 eetlepels speculaaskruiden

1 zakje prinsessenglazuur

1 zakje gebaksglazuur wit

1 zakje chocoglazuur
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1316794
Homepage ID
1353049
Smaak
A
Teller
337
Bron
ah
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
season25
Gelegenheid