Bereidingswijze
Oven voorverwaremen op 175 graden.
Voor de vulling:
Amandelspijs mengen met ei en citroenrasp en goed doorkneden.
Voor het deeg:
Bakmeel boven kom zeven. Suiker, speculaaskruiden, zout en in stukjes verdeelde boter toevoegen en met vingertoppen tot kruimelig deeg mengen, daarna snel tot soepel deeg kneden. Deeg in plasticfolie verpakken en in koelkast +/- 30 minuten laten rusten.
Deeg in tweeen delen en beide delen uitrollen tot lap van 10 x 15 cm en 6 mm dik. Een deeglap op dakplaat leggen en met vork inprikken. Amandelspijs erover verdelen. Afdekken met tweede deeglap, randen op elkaar drukken. Deeg garneren met amandelen en bestrijken met melk.
Speculaas in midden van oven in +/- 35 minuten bruin bakken, op rooster laten afkoelen en in 20 blokjes snijden. Chocolade smelten. Blokjes gevulde speculaas door gesmolten chocolade halen en op bakpapier laten harden
Voor de vulling:
Amandelspijs mengen met ei en citroenrasp en goed doorkneden.
Voor het deeg:
Bakmeel boven kom zeven. Suiker, speculaaskruiden, zout en in stukjes verdeelde boter toevoegen en met vingertoppen tot kruimelig deeg mengen, daarna snel tot soepel deeg kneden. Deeg in plasticfolie verpakken en in koelkast +/- 30 minuten laten rusten.
Deeg in tweeen delen en beide delen uitrollen tot lap van 10 x 15 cm en 6 mm dik. Een deeglap op dakplaat leggen en met vork inprikken. Amandelspijs erover verdelen. Afdekken met tweede deeglap, randen op elkaar drukken. Deeg garneren met amandelen en bestrijken met melk.
Speculaas in midden van oven in +/- 35 minuten bruin bakken, op rooster laten afkoelen en in 20 blokjes snijden. Chocolade smelten. Blokjes gevulde speculaas door gesmolten chocolade halen en op bakpapier laten harden
Afbeelding
Ingrediƫnten
150 gr amandelspijs
1/2 el geraspte citroenschil
90 gr zelfrijzend bakmeel
40 gr donkere basterdsuiker
5 gr speculaaskruiden
60 gr koude boter of margerine
20 gr gehalveerde amandelen
200 gr pure chocolade, in stukjes
1-2 el melk
1/2 ei
zout
1/2 el geraspte citroenschil
90 gr zelfrijzend bakmeel
40 gr donkere basterdsuiker
5 gr speculaaskruiden
60 gr koude boter of margerine
20 gr gehalveerde amandelen
200 gr pure chocolade, in stukjes
1-2 el melk
1/2 ei
zout
Bereidingstijd
60-120 min
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1315988
Homepage ID
1353049
Smaak
A
Teller
421
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid