Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C graden.
Kneed het amandelspijs met 1 ei, citroenrasp en de slagroom tot een soepel mengsel. Vorm hiervan een lange rol van ongeveer 60 centimeter.
Leg de plakjes bladerdeeg achter elkaar, zodat de randen elkaar 1 centimeter overlappen. Druk de deegranden goed op elkaar en rol de randen glad met een deegroller. Er ontstaat nu een lange deeglap.
Leg de rol amandelspijs in het midden van de deeglap en vouw het bladerdeeg rond de amandelspijs. Druk de deegranden goed op elkaar,gebruik hiervoor wat water.
Leg de deegrol op de bakplaat met de naad naar onderen en vorm de rol tot een letter of staaf.
Klop 1 ei los en bestrijk de banketletter hiermee.
Kneed het amandelspijs met 1 ei, citroenrasp en de slagroom tot een soepel mengsel. Vorm hiervan een lange rol van ongeveer 60 centimeter.
Leg de plakjes bladerdeeg achter elkaar, zodat de randen elkaar 1 centimeter overlappen. Druk de deegranden goed op elkaar en rol de randen glad met een deegroller. Er ontstaat nu een lange deeglap.
Leg de rol amandelspijs in het midden van de deeglap en vouw het bladerdeeg rond de amandelspijs. Druk de deegranden goed op elkaar,gebruik hiervoor wat water.
Leg de deegrol op de bakplaat met de naad naar onderen en vorm de rol tot een letter of staaf.
Klop 1 ei los en bestrijk de banketletter hiermee.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
400 gram Amandelspijs
2 Eieren
2 eetlepels Geraspte citroenschil
2 eetlepels Slagroom
8 plakjes Diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
2 Eieren
2 eetlepels Geraspte citroenschil
2 eetlepels Slagroom
8 plakjes Diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
Bereidingstijd
20-30 min
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1315985
Homepage ID
1353049
Smaak
Z
Teller
422
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid