sinterklaaskoekjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/31/2007 - 10:46
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175º C. Smeer een bakplaat in met boter. Rol het deeg uit tot een plak van 3 mm dik. Steek met behulp van een borrelglaasje rondjes uit het deeg. Leg de rondjes met 2 cm tussenruimte op de bakplaat. Garneer elk rondje met een amandel en druk die lichtjes in het deeg. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar. Schep ze van de bakplaat op een platte schaal en laat ze afkoelen.
Afbeelding
sinterklaaskoekjes
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
125 g zelfrijzend bakmeel
50 g donkerbruine suiker
snufje zout
1 eetl. speculaas/koekkruiden of kaneelpoeder
75 g koude boter
50 g gepelde blanke amandelen
Bereidingstijd
20-30 min
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1315976
Homepage ID
1353049
Smaak
A
Teller
2547
Bron
boodschappen
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zeef het bakmeel in een kom. Meng de basterdsuiker, een snufje zout en de speculaaskruiden erdoor. Snijd de 75 gram boter met behulp van 2 messen in stukjes. Doe de stukjes boter bij het meelmengsel en kneed alles snel tot een samenhangend deeg. Verpak de deegbal in huishoudfolie en leg hem enkele uren in de koelkast.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
season25
Gelegenheid