Bereidingswijze
Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een plak van 1 cm dik en steek de \"pepernoten\" uit.Leg ze op een bakblik met een bakvel.Bak de koekjes 15 minuten in het midden van de oven.Laat ze op een rooster afkoelen.Snijd de rest van de abrikozen in reepjes.Roer de poedersuiker en het citroensap door elkaar en garneer de pepernoten met de glazuur.Werk af mer reepjes abrikoos.
Afbeelding
Vertel iets leuks over dit recept
WeightWatchersrecept.
Ingrediƫnten
Voor 32 stuks:- 250 gram bloem- 1/4 koffielepel bakpoeder- 105 gram fijne suiker- 1 snufje zout- 1/2 piment- 1 mespunt gemberpoeder- 1 mespunt kardamom- 1 mespunt kaneel- 1 mespunt gemalen kruidnagell- 1 ei- 2 eetlepels (30 ml) amaretto- 6 eetlepels magere melk(90 ml)- 25 gram gemalen amandelen- 60 gram gedroogde abrikozen- 90 gram gezeefde peodersuiker- 1 of 2 eetlepels citroensap.
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakpapier.Kneedhaken.Deegrolller.Bakblik.Bakvel.Rooster. rond koekjes uitsteekvorm van 3 cm doorsnede.
Leuke tips
1 point per koekje.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1315514
Homepage ID
1335805
Smaak
A
Teller
1491
Bron
WeightWatchers magazine
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.-Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en de kruiden goed door elkaar.Klop het ei los met de amaretto en de melk en voeg dit samen met het amandelpoeder toe.Snijd 4 gedroogde abrikozen in kleine stukjes en doe die er ook bij.Kneed met behulp van de kneedhaken een glad deeg.Als het deeg plakt, rol het dan in de folie en laat het 20 minuten in de koelkast rusten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid