Bereidingswijze
Breng de suiker, vanillesuiker en water in een steelpannetje onder zachtjes roeren aan de kook. Voeg vervolgens de boter en stroop toe
Voeg, als de boter gesmolten is, ook de room en de melk toe. Op hoog vuur 15 minuten laten doorkoken.
Neem daarna de pan van het vuur en klop het mengsel op tot het dikker wordt. Schenk de vloeistof vervolgens in een bakblik met hoge randen waarin de karamel kan afkoelen en opstijven.
Eenmaal koud geworden kan de karamel met een mes - in het bakblik - in blokjes worden gesneden.
Voeg, als de boter gesmolten is, ook de room en de melk toe. Op hoog vuur 15 minuten laten doorkoken.
Neem daarna de pan van het vuur en klop het mengsel op tot het dikker wordt. Schenk de vloeistof vervolgens in een bakblik met hoge randen waarin de karamel kan afkoelen en opstijven.
Eenmaal koud geworden kan de karamel met een mes - in het bakblik - in blokjes worden gesneden.
Afbeelding
Ingrediƫnten
450 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eetlepels water
50 gr boter
2 eetlepels stroop
3 dl melk
1,5 dl room
1 zakje vanillesuiker
3 eetlepels water
50 gr boter
2 eetlepels stroop
3 dl melk
1,5 dl room
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1315446
Homepage ID
1353049
Smaak
A
Teller
613
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid