Bereidingswijze
Doe de bloem en zout in een kom. Doe de eieren erbij en zet de mixer aan. Giet langzaamaan de melk erdoor tot het een glad beslag zonder klontjes wordt.
Smelt wat boter en doe wat beslag in de pan. Wacht tot het beslag "opgedroogd" is; de onderkant is dan lichtbruin, en draai de pannenkoek om. Onderkant ook bruin laten bakken, op bord doen en eet smakelijk!
Smelt wat boter en doe wat beslag in de pan. Wacht tot het beslag "opgedroogd" is; de onderkant is dan lichtbruin, en draai de pannenkoek om. Onderkant ook bruin laten bakken, op bord doen en eet smakelijk!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De oud-Hollandse Pannenkoek die we niet mogen vergeten. Lekker met (basterd) suiker. Maar vergeet de stroop niet. Ook jam is het proberen waard. Uiteraard in diverse varianten zowel zoet als hartig te maken en te nuttigen.
Ingrediƫnten
200 gram bloem, zout, 2 eieren, 1/2 liter melk, boter
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer, koekenpan, spatel
Leuke tips
met (basterd) suiker, stroop, jam, spek, kersen met slagroom, appel, etc. etc. etc.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1312498
Homepage ID
877577
Smaak
Z
Teller
1085
Bron
oma
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zet alle spullen klaar
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid