Bereidingswijze
Roer de eidooiers met de suiker en de boter tot een gladde massa.
Doe er al roerend de bloem door.
Klop de eiwitten tot schuim en schep ze door het beslag.
Verdeel het beslag in twee helften, voeg aan een deel de kruiden toe. Je krijgt dan twee kommen met deeg waarvan er een donkerder van kleur is.
Doe in een ingevette springvorm een laagje deeg. Laat dit onder de grill gaar worden.
Voeg dan een laagje van het andere deeg in de vorm en laat dit dan weer onder de grill gaar worden herhaal dit tot dat het deeg op is.
Doe er al roerend de bloem door.
Klop de eiwitten tot schuim en schep ze door het beslag.
Verdeel het beslag in twee helften, voeg aan een deel de kruiden toe. Je krijgt dan twee kommen met deeg waarvan er een donkerder van kleur is.
Doe in een ingevette springvorm een laagje deeg. Laat dit onder de grill gaar worden.
Voeg dan een laagje van het andere deeg in de vorm en laat dit dan weer onder de grill gaar worden herhaal dit tot dat het deeg op is.
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een Indonesische spekkoek
Ingrediƫnten
Hulpmiddelen & keukengerei
Voor dit recept gebruik ik een springvorm van 28 cm doorsneden.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
130710
Homepage ID
11667
Smaak
N
Teller
1115
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Eieren scheiden
Springvorm in vetten
De kruiden mengen
Springvorm in vetten
De kruiden mengen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht