Kwee Lapis

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/04/1999 - 21:00
Bereidingswijze
Roer de eidooiers met de suiker en de boter tot een gladde massa.
Doe er al roerend de bloem door.
Klop de eiwitten tot schuim en schep ze door het beslag.
Verdeel het beslag in twee helften, voeg aan een deel de kruiden toe. Je krijgt dan twee kommen met deeg waarvan er een donkerder van kleur is.

Doe in een ingevette springvorm een laagje deeg. Laat dit onder de grill gaar worden.
Voeg dan een laagje van het andere deeg in de vorm en laat dit dan weer onder de grill gaar worden herhaal dit tot dat het deeg op is.
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een Indonesische spekkoek
Ingrediƫnten
  • 20 eieren
  • 300 gram bloem
  • 300 gram boter
  • 500 gram suiker

  • Kruiden:
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel foelie

  • Hulpmiddelen & keukengerei
    Voor dit recept gebruik ik een springvorm van 28 cm doorsneden.
    Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    Indonesisch
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    130710
    Homepage ID
    11667
    Smaak
    N
    Teller
    1115
    Waardering aantal
    1
    Waardering
    8
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    8
    Aantal reacties
    2
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Eieren scheiden
    Springvorm in vetten
    De kruiden mengen
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    maryh