Kipfilet met appelzuurkool

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/04/1999 - 20:18
Bereidingswijze
Laat de zuurkool in een zeef uitlekken.
Pel en snipper de ui.
Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes.
Schil de appel en rasp hem grof.
Wrijf de kipfilets in met paprikapoeder, zout en peper.
Verhit de boter in een koekenpan.
Bak de kipfilets snel bruin en neem ze uit de pan.
Fruit de ui en paprika even aan in het bakvet en schep de appel en de zuurkool erdoor.
Voeg de cider toe. Leg de kipfilets op de zuurkool.
Smoor de zuurkool en de kipfilets met de deksel op de pan in 15 minuten zachtjes gaar.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
500 gr. wijnzuurkool
1 Ui
1 rode paprika
1 goudreinet
4 st. kipfilet
2 tl. Paprikapoeder
20 gr. boter
1 dl. Cider
Leuke tips
Lekker met aardappelpuree.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
130690
Homepage ID
3066
Smaak
N
Teller
52
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Dutch4you