Blauwe kaasfondue

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/04/1999 - 20:14
Bereidingswijze
Verwarm de wijn, in een pan met dikke bodem,
tot de wijn gaat bruisen.
Voeg dan de geraspte kaas toe, blijf roeren tot er een mooie gladea massa ontstaat.
Voeg dan de blauwe kaas toe en smelt deze in de fondue tot het een geheel is breng de fondue e.v.t verder op smaak met wat peper.
Als de fondue te dun is deze binden met wat maizena.die is aan gemaakt met wat wijn.
Doe de fondue in de fonduepan en houdt haar goed warm
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4.5 dl droge witte wijn
350 gram emmentaler geraspt
350 gram gruyere geraspt
100 gram pittige blauwaderkaas
peper
e.v.t maizena
Hulpmiddelen & keukengerei
fonduepan
Leuke tips
Geef er witte wijn of thee bij.
Naast stokbrood kunt u er ook bleekselderij bij serveren.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
D
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
130689
Homepage ID
12668
Smaak
P
Teller
890
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
elizabthje