Boerenkaasfondue

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/04/1999 - 19:54
Bereidingswijze
Wrijf een pan in met een teentje knoflook, giet daar de wijn in en verwarm daeze tot ze gaat bruisen.
De gemalen kaas toevoegen,blijven roeren met een houten lepel, totdat er een mooi glade fondue ontstaat.
Als de fondue te dun is binden met wat maizena, de maizena eerst aanmaken met war wijn.
Breng de fondue op smaak met wat nootmuskaat en wat peper.
giet de fondue in een speciale fondue pan.
houdt de fondue warm.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 teentje knoflook
4,5 dl witte droge wijn
400 gram belegen boeren Stolwijker
400 gram boeren gatenkaas
nootmuskaat
peper
e.v.t maizena
Hulpmiddelen & keukengerei
stenen fonduepan
Leuke tips
drink er witte wijn of the bij
doop stokbrood in de fondue of wat groenten.
zer e.v.t. een schaaltje mosterd bij
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
D
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
130684
Homepage ID
12668
Smaak
N
Teller
1012
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
elizabthje