Kaasfondue

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/04/1999 - 19:41
Bereidingswijze
Wrijf een pan in met een teentje knoflook.
Giet daar de wijn in, verwarm deze tot ze gaat bruisen.
Voorzichtig de gemalen kaas toevoegen.
Blijven roeren, met een houten lepel, totdat alle kaas gesmolten is en er een mooie gladde fondue ontstaat.
Als de fondue te dun is binden met wat maizena,deze eerst aan maken met wat wijn.
Maak de fondue op smaak met nootmuskaat en peper en e.v.t wat kirsh, maar wees hier erg voorzichtig mee, de kirsch overheerst snel.
Giet de fondue over in en speciale pan.
Houdt de fondue goed warm.
drink er witte wijn of thee bij
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 teentje knoflook
4,5 dl droge witte wijn
400 gram Emmentaler
400 gram Gruyere
e.v.t kirsch
nootmuskaat
peper
maizena
Hulpmiddelen & keukengerei
stenen fondue pan
Leuke tips
Doop stokbrood in de fondue, maar probeer ook eens roosjes bloemkool, stukjes annanas,
stukjes ham of repjes paprika





Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
D
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
130683
Homepage ID
12668
Smaak
N
Teller
1478
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
elizabthje