Witte macaroni uit de romertopf

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/04/1999 - 18:04
Bereidingswijze
Maak een mengesel van de zure room, de kaas, de eieren, het ui, de peterselie en de champignons en maak dit op smaak af met zout en versgemalen peper. Leg onderin de romertopf een laagje marcaroni, strooi daarop een gedeelte van de hamblokjes en een gedeelte van het mensel. Daarna weer een laagje macaroni, ham en mensel etc.
Leg er een paar kleine klontjes boter op. Zet de Romertopf een half uur in de oven op 250oC. Gelijk opdienen
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eenvoudig, snel, erg lekker
Ingrediƫnten
300 gram macaroni, 1 plak ham van 175 gram, 85 gram gerapte kaas, 2 volle etl gehakte peterselie, 2 eieren, 1 bakje zure roon, 1 groot ui (liefst paars), 1 blikje of potje champignons, wat boter, peper, zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
Romertopf bekleed met aluminiumfolie. (ondergedompeld in koud water voor gebruik)
Leuke tips
Zet de Romertopf gewoon op tafel, denk er aan dat hij erg heet is. Ik heb nog nooit genoeg gemaakt van dit recept, het gaat altijd op!!! Vaak bestrooien we het nog met geraspte (parmezaanse) kaas en snijden we groene olijven in reepjes. Een paar kappertjes erdoor is ook erg lekker.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
130669
Homepage ID
9078
Smaak
N
Teller
1807
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd het ui fijn, snijd de ham in blokjes en kook de macaroni gaar. Gebruik je verse champignons, kook deze dan voor in bouillon
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bonappetit