Meringhe con la panna

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/04/1999 - 17:36
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de eiwitten en voeg gelijkdelijk de suiker en desgewenst de vanillesuiker toe.
Blijf kloppen tot het schuim stijf en glimmend is. Bestuif een beboterde bakplaat met bloem.
Vul een spuitzak met wijd, glad mondstuk met het schuim en spuit 12 rondjes van ongeveer 5 cm. doorsnee op het bakblik.
Bak de schuimpjes zonder verkleuren gaar in ongeveer 20 minuten. Haal ze van de bakplaat en laat ze koud worden.
Sla de room stijf en spuit een toefje hiervan op de platte kant van 6 schuimpjes.
Zet op elk slagroom-schuimpje een ander schuimpje en schik ze op een dienblad.
Smelt de chocolade in de melk op een matig vuur.
Geef deze saus in een sauskom bij de schuimpjes.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een nagerecht van schuimpjes uit de oven met chocoladesaus.
Ingrediƫnten
* 3 eiwitten
* 225 gram kristalsuiker
* 1 zakje vanillesuiker
* 1,25 liter slagroom
* 200 gram pure chocolade
* 1,25 liter melk
* boter
* bloem
Hulpmiddelen & keukengerei
Spuitzak
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
130665
Homepage ID
12829
Smaak
Z
Teller
500
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
barb_barb