Gemarineerde Biefstukjes.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/04/1999 - 16:52
Bereidingswijze
Boen de citroen schoon en rasp 2 el eraf. Pers de vrucht uit. Meng 2 el sap en het rasp met 5 el olijfolie. Stroop de blaadjes van de takjes tijm en oregano en roer ze erdoor. Schep de biefstukjes hierin en zet ze 1 uur koel weg. Halveer de tomaten. Snijd de bosuien in ringen. Dep de biefstukjes met keukenpapier droog, bewaar de marinade. Bak de biefstukjes in het bakboter aan beide kanten 3-4 min. Leg ze op een warme schaal en dek ze af met aluminiumfolie. Bak de tomaathelften met knoflook uit de pers in het biefstukvet, roer de bosui erbij en bak het 1 min. Schep het bij het vlees. Roer bij het bakvet de marinade, wijn en 1/2 dl water en laat dit op hoog vuur iets inkoken.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
olijfolie, 1 citroen, 1 flinke tak tijm, 1 dl droge witte wijn, 2 takjes oregano, 2 tenen knoflook, 3 bosuitjes, 4 biefstukjes van 125 g, 8 kleine tomaten, 40 g bakboter of margarine.
Leuke tips
Lekker met brood
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
130627
Homepage ID
10185
Smaak
N
Teller
302
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mellissa