Uiensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/04/1999 - 15:14
Bereidingswijze
Doe 3,5 liter water in de plan. Voeg hieraan toe de vleesbouillontabletten, tomatenpuree, laurierbladeren, peper en tijm en breng dit aan de kook.
Snijd het gerookt spek in dobbelsteentjes en bak ze uit in eigen vet (vet bewaren). Schep de spekjes uit het vet en voeg ze toe aan de bouillon.
Snijd de uien in stukjes en bak ze glazig in het spekvet. Voeg ze daarna toe aan de bouillon.
Snijd de geschilde aardappels en paprika's in stukjes en voeg ze ook toe aan de bouillon.
De soep ongeveer 20 minuten laten doorkoken.
Klaar.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Maaltijd-uiensoep, met dank aan Ellis Blom.
Ingrediƫnten
4 ons mager gerookt spek - 2 rode paprika's - 6 middelgrote uien - 4 grote aardappels - groot blikje tomatenpuree - 6 vleesbouillontabletten - 4 laurierbladeren - snufje peper - gladde tl tijm - evt. geraspte kaas
Leuke tips
Soep in kom doen. Flink gerapste kaas over strooien en even laten smelten. Lekker met stokbrood.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
130596
Homepage ID
11770
Smaak
N
Teller
141
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
joyce_van_oosterhout