Gehaktovenschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/04/1999 - 13:55
Bereidingswijze
Bak het gerecht in 45 min.in een op 175 gr.C.voorverwarmde oven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met gember, pindakaas en amandelen. Weer eens wat anders.
Ingrediƫnten
750 gr. gehakt, 3 verkruimelde beschuiten, 2 teentjes knoflook, 1 tl.gemberpoeder, 1 ei, peper en zout, 75 gr.gehakte amandelen, 4 bolletjes kleingesneden stemgember, 4 eetl.pindakaas, 1 tl.sambal oelaek, 1 el.azijn, 1 el.ketjap manis, 1 dl.water, 1 dl.koffieroom, aardappelpuree van 500 gr.aardappelen.
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal, spuitzak met kartel-mondstuk
Leuke tips
Lekker met b.v.komkommersalade.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
130578
Homepage ID
1574
Smaak
P
Teller
2381
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vermeng het gehakt met de beschuiten, knoflook, gemberpoeder, het ei, en peper en zout. Beboter een vuurvaste schaal doorsnee
25 cm. Doe de helft van het aangemaakte gehakt in de schaal en verdeel de gehakte amandelen en de gember over het vlees. Vermeng de pindakaas met de sambal, azijn, ketjap het water en de room. Roer een smeuiige massa en verdeel dit over de schaal. Doe de rest van het gehakt in de schaal. Doe de aard.puree in een spuitzak met en grote gekartelde spuitmond en bespuit het gerecht met torentjes puree.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
annemiek