Zuurkoolschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/04/1999 - 13:47
Bereidingswijze
Beboter een ovenschaal en ver deel de (gekookte) zuurkool over de bodem. Bak het gehakt rul en verdeel het over de zuurkool. Verdeel het mengsel van gebakken spek, appel en ui over het gehakt. bedekt het geheel met aardappelpuree. Leg er hier en daar wat plakjes margarine op. Bestrooi de schotel met paneermeel en zet de schotel ca. 20 min. in een op 220 graden voorverwarmde oven.

NB. Het is ook mogelijk de schotel van te voren klaar te maken, hij moet dan wel wat langer in de oven.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
250 gr. zuurkool
1 appel
1 ui
75 gr. mager rookspek
2 ons rundergehakt
4 ons aardappels
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
130577
Homepage ID
12537
Smaak
N
Teller
251
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de appel, ui en de mager rookspek in kleine blokjes.
Kook de aardappels en maak hier aardappelpuree van.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
overveld