Eieren in knoflooksaus (cilibir)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/04/1999 - 13:17
Bereidingswijze
Een liter water met het zout en de azijn aan de kook brengen, de hittebron klein zetten, de 4 eiereen opkloppen en in het water laten glijden. Het eimengsel als het gestold is met een schuimspaan eruit halen en op een platte schaal leggen. De yoghurt opkloppen, de uitgeperste knoflook er door heen mengen en over de eieren gieten. De olie met de paprikapoeder mengen en opwarmen en ook over het yoghurt/eimensel gieten.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
4 eieren, 2 eetl. olijfolie, 1 th.l. zout, 250 gr. bulgaarse yoghurt, 1/ th.l. paprikapoeder pittige, 4 grote knoflooktenen, 1 kopje azijn.
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan, kom, schuimspaan, knoflookpers, kopje, platte schaal en een garde.
Leuke tips
Serveer met stokbrood (warm).

Smakelijk eten!!!
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
130576
Homepage ID
2865
Smaak
P
Teller
653
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
crosnek