couscous *

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/04/1999 - 12:18
Bereidingswijze
Vlees bestrooien met zout en peper. In grote braadpan olie verhitten en
vlees in ca. 5 min. bruin bakken, ui en Spaanse peper toevoegen en nog 5
min. laten bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. 6 dl. water en een
bouillontablet toevoegen. Aan de kook brengen en afgedekt ca. een half uur
laten stoven. Djinten, gemberpoeder, rozijnen, groenten en erwten
toevoegen.
Nog een kwartier zachtjes laten stoven. Ondertussen veel water aan de kook
brengen, couscous in een kom doen en 3/4 liter water erover schenken. Met
een vork roeren, al het water moet opgenomen worden. Boter en kaneel door
de couscous mengen. Vlees/groentemengsel op smaak maken met zout en peper.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is wel een heleboel werk, maar het is erg lekker.Recept opgeschreven bij mijn marokaanse buurvrouw terwijl zij het aan het klaarmaken was.
Ingrediƫnten
  • 1 ui
  • 1 kleine winterpeen (ca. 200 gram)
  • 1 courgette (ca. 300 gram)
  • 1 groene paprika
  • 2 tomaten
  • 500 gram magere lamslappen
  • 1 rode Spaanse peper
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 1 blik kikkererwten (of gewoon mais)
  • zout
  • peper
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 vleesbouillontablet
  • 1 theelepel djintan (Conimex)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 pak couscous (Regia Moyen - Albert Heijn)
  • 25 g. boter
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    Marokkaans
    Soort gerecht / gang
    Hoofdgerecht
    Recept ID
    130562
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    N
    Teller
    41235
    Waardering aantal
    2
    Waardering
    8
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    94
    Aantal reacties
    1
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Ui pellen en snipperen, alle groenten schoonmaken en wassen en in stukjes
    snijden. Peper wassen, halveren, zaadlijst verwijderen en in stukjes
    snijden. Vlees in blokjes van ca. 2 cm snijden (of knippen). Rozijnen
    afspoelen, erwten afgieten.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje