Bereidingswijze
Vlees bestrooien met zout en peper. In grote braadpan olie verhitten en
vlees in ca. 5 min. bruin bakken, ui en Spaanse peper toevoegen en nog 5
min. laten bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. 6 dl. water en een
bouillontablet toevoegen. Aan de kook brengen en afgedekt ca. een half uur
laten stoven. Djinten, gemberpoeder, rozijnen, groenten en erwten
toevoegen.
Nog een kwartier zachtjes laten stoven. Ondertussen veel water aan de kook
brengen, couscous in een kom doen en 3/4 liter water erover schenken. Met
een vork roeren, al het water moet opgenomen worden. Boter en kaneel door
de couscous mengen. Vlees/groentemengsel op smaak maken met zout en peper.
vlees in ca. 5 min. bruin bakken, ui en Spaanse peper toevoegen en nog 5
min. laten bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. 6 dl. water en een
bouillontablet toevoegen. Aan de kook brengen en afgedekt ca. een half uur
laten stoven. Djinten, gemberpoeder, rozijnen, groenten en erwten
toevoegen.
Nog een kwartier zachtjes laten stoven. Ondertussen veel water aan de kook
brengen, couscous in een kom doen en 3/4 liter water erover schenken. Met
een vork roeren, al het water moet opgenomen worden. Boter en kaneel door
de couscous mengen. Vlees/groentemengsel op smaak maken met zout en peper.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is wel een heleboel werk, maar het is erg lekker.Recept opgeschreven bij mijn marokaanse buurvrouw terwijl zij het aan het klaarmaken was.
Ingrediƫnten
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Marokkaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
130562
Homepage ID
8427
Smaak
N
Teller
41235
Drank
Uit
Bookmarked
94
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ui pellen en snipperen, alle groenten schoonmaken en wassen en in stukjes
snijden. Peper wassen, halveren, zaadlijst verwijderen en in stukjes
snijden. Vlees in blokjes van ca. 2 cm snijden (of knippen). Rozijnen
afspoelen, erwten afgieten.
snijden. Peper wassen, halveren, zaadlijst verwijderen en in stukjes
snijden. Vlees in blokjes van ca. 2 cm snijden (of knippen). Rozijnen
afspoelen, erwten afgieten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht