provencaalse stoofpot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/04/1999 - 09:59
Bereidingswijze
verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie en bak hierin op laag vuur de gesneden spek en gesnipperde uien.Bak vervolgens de stukken runderstoofvlees hierin aan. Op smaak brengen met zout en peper. Voeg bouquet garni en wijn toe. Laat 45 min. afgedekt sudderen.Laat de champignons uitlekken en pureer ze in de keukenmachine met een eetlepel stoofvocht uit de braadpan.Voeg de champignonpuree en de olijven toe aan het stoofvlees en laat alles nog een uur doorsudderen op laag vuur, het laatste half uur zonder deksel. Verwijder het bouquet garni en serveer.
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Montignac recept voor stoofpot van rundvlees
Ingrediƫnten
1 kg. runderstoofvlees ( in stukken gesneden)
150 gr. mager spek, 4 gesnipperde uien,30 cl. rode wijn, 1 bouquet garni,20 ontpitte groene olijven, 20 ontpitte zwarte olijven, 75 gr. champignons uit blik, olijfolie, zout en peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
braadpan, keukenmachine of staafmixer
Leuke tips
Heel lekker met spruitjes, sperzie- of snijbonen.Zelf doe ik er vaak nog 500 gr. verse champignons door.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Montignac
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
130518
Homepage ID
11593
Smaak
P
Teller
1953
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
36
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
thea_g