wortelstover

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/04/1999 - 09:22
Bereidingswijze
Smelt boter langzaam in pan
als deze gesmolten is (niet bruin!) de spek toevoegen en langzaam sudderen (ondertussen wortels behandelen)
Na paar minuten de wortels toevoegen, vuur wat hoger zodat de zaak op temperatuur komt.
Wortels goed omroeren zodat boter overal zit, kijk of er voldoende boter in de pan zit, eventueel aanvullen.
Vuur lager zodat het geheel zachtjes suddert.
De schenkstroop uitgebreid over de wortels uitgieten en daarna deksel op pan (dicht).
Elke 15 minuten even alles omroeren en nog wat stroop uitgieten.
Na ongeveer 60 minuten worden de wortels uitermate zacht en zie je dat de buitenkant er anders uit gaat zien. Dit is het moment.
(tijd kan verkort worden door wortels vooraf even in de magnetron te doen, maar dat komt het resultaat niet echt ten goede...)
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gecaramelliseerde voledig zachtgestoofde worteltjes met hint van spek.
Ingrediƫnten
Bos wortels (bospeen)
100 gram spekblokjes (scharrel, uiteraard)(optioneel)
100 gram boter
Schenkstroop
Hulpmiddelen & keukengerei
Grootste pan en een mes dus.
Leuke tips
Uitstekend met puree en iets van karbonade of een dergelijke eenvoudige combi.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
130515
Homepage ID
13265
Smaak
N
Teller
310
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Van de wortels de punt en kop afhalen, maar niet schrappen oid. Snijd ze door de helft en de snij de dikke wortels ook over de lengte doormidden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
frankb