Exotische Tongfilets Met Gembersaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/03/1999 - 22:21
Bereidingswijze
1, Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de bosuitjes zacht en glazig
2 Leg de tongfilets erbij en giet de wijn en de visfumet erover Laat circa 5 minuten zachtjes sudderen Neem de visfilets eruit en houd ze warm in aluminiumfolie
3 Kook de saus in en roer de creme fraiche erdoor

4 Kook de saus opnieuw in en monteer deze met de klontjes ijskoude boter
Roer van het vuur af limoenrasp, de limoenplakjes, de stukjes gember en gemberwortelrasp erdoor
5 Meng de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper
6 Schik de tongfilets op een voorverwarmde schaal en schenk de saus erover Serveer direct
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
8 tongfilets
sap van 1 citroen
4 bosuitjes
1,5 cm verse gemberwortel
3 limoenen
1/2 bosje verse peterselie
4 bolletjes gember
20 g boter
1 dl witte wijn
2 dl visfumet
2 eetlepels creme fraiche
100 g ijskoude boter
zout
versgemalen peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
130513
Homepage ID
10142
Smaak
N
Teller
331
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1 Besprenkel de tongfilets met het citroensap en laat ze even staan
2 Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes en schil en rasp de gemberwortel
3 Rasp de schil van 2 limoenen en blancheer dit limoenrasp 3 minuten in ruim kokend water giet af en laat schrikken onder koud stromend water
4 Schil de derde limoen en snijd deze in dunne plakjes
5 Hak de peterselie fijn en snijd de gemberbolletjes In piepkleine stukjes,

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jeroen_dekker