Bereidingswijze
Neem een koekenpan waar een bord of een platte deksel op past en doe een scheut olijfolie in de pan en laat dit goed warm worden.
Pak een grote soeplepel en schep voldoende mengsel in de koekenpan dat de hele bodem bedekt is. Laat deze pannenkoek rustig bijna gaar worden en pak vervolgens het bord of de platte deksel en leg dit op de pan en keer hem om, laat daarna voorzichtig de pannenkoek weer in de koekenpan glijden en bak ook deze kant. Bak vervolgens het hele mengsel op. Baktijd per pannenkoek is ongeveer 10 minuten.
De pannenkoeken zijn heel machtig en kunnen zowel koud als warm gegeten worden. Lekker met een stukje stokbrood met wat boter erbij of een frisse gemengde (zomer) salade.
Pak een grote soeplepel en schep voldoende mengsel in de koekenpan dat de hele bodem bedekt is. Laat deze pannenkoek rustig bijna gaar worden en pak vervolgens het bord of de platte deksel en leg dit op de pan en keer hem om, laat daarna voorzichtig de pannenkoek weer in de koekenpan glijden en bak ook deze kant. Bak vervolgens het hele mengsel op. Baktijd per pannenkoek is ongeveer 10 minuten.
De pannenkoeken zijn heel machtig en kunnen zowel koud als warm gegeten worden. Lekker met een stukje stokbrood met wat boter erbij of een frisse gemengde (zomer) salade.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Spaanse aardappelpannekoek
Ingrediƫnten
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
130511
Homepage ID
8427
Smaak
N
Teller
809
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes, dep ze droog met keukenpapier. Doe in een grote koekenpan een flinke scheut (olijf)olie en bak de rauwe aardappels licht blond en gaar. Voeg op het laatste moment de uitgeperste knoflook toe.
Snijd ondertussen de champignons, uien, paprika en de peterselie fijn of indien aanwezig, hakken in de keukenmachine. Doe de eieren in een grote kom en sla ze los, daarna de fijngesneden champignons, uien, paprika en peterselie toevoegen. Breng dit mengsel op smaak met peper en zout. Roer het mengsel goed door elkaar en voeg er de gebakken aardappels bij.
Snijd ondertussen de champignons, uien, paprika en de peterselie fijn of indien aanwezig, hakken in de keukenmachine. Doe de eieren in een grote kom en sla ze los, daarna de fijngesneden champignons, uien, paprika en peterselie toevoegen. Breng dit mengsel op smaak met peper en zout. Roer het mengsel goed door elkaar en voeg er de gebakken aardappels bij.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht