Codiza

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/03/1999 - 22:04
Bereidingswijze
Zet de erwten met de rollade, het spek en de ui op in een grote pan met zoveel koud water dat het vlees en spek daarmee wordt bedekt. Laat het water gedurende 2 uur zacht koken, vul het aan als het vlees niet meer helemaal wordt bedekt en voeg dan de kip, de plakjes aardappel, wortel en koolrabi toe. Laat alles nog 20 min zacht koken en doe dan de kool met de worst en peper en zout naar smaak in de pan. Schenk 1/4 l van het kooknat in een kleine pan, voeg de rijst toe als de vloeistof kookt en laat de rijst gaar worden. Neem de kip uit de pan, neem de beentjes uit het vlees en snijd dat in stukjes van ongeveer gelijke grootte. Snijd de rollade in plakken, het spek en de worst in dunne plakken of blokjes. Schik het vlees op een schotel en schenk het kooknat zo goed mogelijk af.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept kreeg ik jaren geleden van een vriendin. Het is een heerlijk Portugees stoofgerecht.
Ingrediƫnten
200 g kikkererwten

450 g magere runderrollade aan een stukje

250 g gerookt mager spek

1 grote in dikke plakken gesneden ui

800 g kip- of kuikendijen

2 grote aardappelen (in plakjes)

2 grote wortelen (in plakjes)

2 grote koolrabi's (in plakjes)

500 g gesnipperde witte kool

100 g salami

peper uit de molen

100 g gewassen droogkokende rijst

3 el fijngeknipte peterselie
Leuke tips
Serveer het kooknat, eventueel op smaak gebracht met peper en zout, als soep voor de rest van de maaltijd. Bestrooi de stoofschotel bij het opdienen met peterselie en schep de rijst in een kom
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Portugees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
130508
Homepage ID
6040
Smaak
N
Teller
1321
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
henny_b_b