jachtsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/03/1999 - 21:59
Bereidingswijze
Champignons schoonvegen en in dunne plakjes snijden. Katenspek in dunne reepjes snijden. In droge (!) koekepan spekreepjes al omscheppend in ca 3 min. zacht bakken. Vervolgens de champignons toevoegen.In pannetje sauspoeder, kruidenbouillon, wijn en water al roerend aan de kook brengen. De jachtsaus ca. 1 a 2 minuten zacht laten doorkoken. Als de saus klaar is de bieslook erboven fijnknippen met schaar.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
saus voor ridders zonder vrees of blaam :):)
Ingrediƫnten
100 gr (gewone of kastagne)champignons, 75 gr katenspek, 2 dl droge rode wijn, 1 zakje jachtsaus (knorr), mespuntje bouillonpoeder, bieslook, 1 dl koud water
Leuke tips
Jachtsaus is lekker bij een rollade, bv een varkensfiletrollade. Plakken rollade dun snijden en saus er half overheen scheppen. Paar sprietjes bieslook (in grote stukken) bovenop leggen. Serveren met rijst of bijv. aardappelpuree.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
130506
Homepage ID
8811
Smaak
P
Teller
1228
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
beuvbos